1års dag!

Igår var det min och älsklingens 1års dag! Vi gjorde upp att jag skulle ordna förmiddagen och älsklingen eftermiddag/kväll. Vi började dagen på Sparadiset på Östermalm med en duobehandling på 50minuter. Efter behandlingen hade vi relaxavdelningen privat i en timme, med bubbelbad, frukter och juice ala hawaiitema! Mysfaktorn var hög! Efter spat gick vi och åt lunch på fridays och efter det gick vi runt lite i butiker. Mot kvällen var det dags för älsklingens suprise. Vilket var en hotellövernattning på Radissonblue med utsikt över hela stockholm. Där låg även en bucket blommor, en skål med frukter & chocklad och en flaska bubbel. Vi chillade resten av kvällen på hotellet, beställde upp roomservice, drack bubbel och myste. Fick en ipad mini i present av hjärtat också, kom väldigt oväntat!! :D Det var verklen en perfekt 1års dag från början till slut. Jag älskar dig mitt hjärta! Ser fram emot att fira års dag med dig  ästa år igen, och igen efter det! 






























































Högskoleprov

Om 24 timmar är den igång, helvete vad har jag gett mig in på? Ska strax ut och äta lunch med Alex och ta det lugnt hela dagen. Tror jag? Måste även ringa massa samtal, shoppa loss på apoteket, fixa massa inför morgon dagen (kaffe X100, lunch, godis, pennor, sudd, linjal u name it) och gå lägga mig tidigt :/ Det blir en tråkfredag helt enkelt! 
Glömde lägga upp bild på nya naglarna som fixades i veckan. Jag ska ha dem här i 4veckor till och efter det, ska vi bygga ett nytt set med mina naturliga. Yeey äntligen! Fick någon flipp också och beställde hem samma produkter som Benita använder. De får bli mina provprodukter innan utbildningen :D Så kul! Tror jag vet vad jag gjorde för fel sist så nu får vi se om det går bättre! 
 

Hemma igen

Började dagen med jobb 8.30-12.30. Efteråt åkte jag, Alex och Sandro in till stan och åt lunch. Vid 15.30 hade jag möte med Gloria, en extratid vi satt då jag har mycket att fundera på... Lite senare mötte jag upp en kompis istan och vi tog en fika och kollade lite i butiker. Det har varit en ganska fungerande dag idag, har varit igång så mycket att tankarna inte funnits där på samma sätt. Nu ska jag ta ett bad, läsa lite och ringa Domman. Puss på er!  




Har jag gjort rätt?

Jag har funderat och funderat, ältat och vänt på saker och ting, pratat med folk och tänkt ännu mer. Men jag tror att jag gör det rätta. Jag hoppas det. Jag gick in på allt för fort/hårt efter studenten, jag måste stanna upp ett tag och andas. Känna hur det är att inte vara student. Hitta mig själv igen. Jag har kämpat hela livet speciellt med skolan , jag måste ta en paus ett tag.Känna på vuxenlivet och gå den vägen jag vill gå. Jag tror att jag har bestämt mig. Det kommer bli svårt att sova inatt men jag hoppas jag gör rätt. 
 
Jag är för ung för vissa saker, jag har inte valt fel, människor är någonting jag kommer vilja arbeta med i framtiden men det är inte dags nu. Det känns inte rätt. Jag kan inte ha 100 olika projekt i luften och samtidigt kunna slutföra alla. Jag är inte mogen för vad arbetet innebär, jag måste jobba mer med mig själv och bli en trygg grund först.
 
Imorgon ska jag ringa csn och kolla hur det blir med återbetalningen. Ska sova på saken och se hur jag känner imorgon. Men jag tror jag gör rätt.....Jag har mycket att ta tag i. Puss

Läkarbesök

dags för läkarbesök 11.00 lite nervös. Ny läkare...hoppas det inte är någon lallare. Efter det ska jag till Hässelby samt Thorildsplan innan jag åker hem igen! Puss



Så trött på allt och alla

Känner för att bara försvinna just nu, bara lämna droppa allt och sticka, och inte komma tillbaks på läänge! Jag är så jäävla trött på allt och alla just nu! bitter? jag? nej...man bara tröttnar tillslut.
 
Var hos Gloria idag och hon tyckte att vi skulle sätta in lite extra tider i veckan. Så jag ska dit på torsdag med. Fick hem en utbetalningslapp från tele2 idag, skumt? Jag har blivit så skadad av alla forna krediter att jag nu betalat samma räkning typ tre gånger (hej, världens bästa minne) Sånt kan också hända ;) 
 
Imorgon har jag läkarbesök klockan 11.00, efter det blir det studiegrupp och mot kvällen ska jag till Benita för att fixa till naglarna. 
Nu ska jag städa rummet och ta ett bad. Ska ringa Domman också och köra terapisession 2 för dagen.  
 

Chillkväll

Älsklingen körde mig till Aspudden innan jag åkte för att hämta ut alex dator. När jag kom hem lagade jag lunch och satte mig ner med examinationsuppgiften. Ikväll kommer lite folk över och vi ska chillkröka som gamla tider typ.. Mamma kommer snart hem med Subway till mig och Alex innan jag börjar fixa mig. pussss


Intensivt!

Kom till studiegruppen vid 12,00 och gick därifrån vid 16.40. Vi diskuterade en massor om fördomar, problem inom vården, mångkulturalitet inom psykiatrin och så vidare. Kollade i kalendern och insåg att jag hade ätstörningsutbildning 18.00-20.00 vilket jag såklart glömt. Blev att rusa in mot stan, ta en kaffe och gå mot sensum. Där bjöds det på middag och mingel innan vi diskuterade ätstörningar ur dem olika familjeperspektiven (drabbad, förälder samt syskon) Blev en enormt intensiv dag och mitt huvud känns helt sönderinformerat! utan att överdriva. Inte nog med det så ska jag upp 6.30 imorn och jobba -.- ångrar lite att jag skrev upp mig till imorn. Men nu har jag tagit en sömntablett och alvedon samt gör iordning kvällsmat. Iallafall på lördag får jag sova ut!! längtar! 



Kvällspromiz

Så sjukt frusen! ligger invirad i täcke och kollar tv nu efter middagen. Ska strax möta upp N och ta en kvällspromenad. Imorgon har vi studiegrupp i hässelby och pluggandet idag gick sådär :/ Inte alls taggad den här veckan. Det får gärna bli helg snart. Typ nu? 

Rummet ser ut som kaos, som vanligt. men jag gillar det på något sätt, här är det JAG som bestämmer liksom. Älsklingen står för den organiserade biten medan jag är kaos hoho 






That dress <3

 

Upp och ner

Vissa dagar kan man vara utan. Försökte plugga, skrev några hundra ord och ringde ett telefonsamtal. Det är verkligen så. En dålig grej och så eskalerar det. Har legat i sängen helt handlingsförlamad fram till 14.00. När man tror att allting är bra, att man lyckats ordna med saker någurlunda så möter man på motgång efter motgång. Orkade knabbt gå upp och sätta på kaffevatten. Men efter ett tag gick det, och efter kaffekoppen mådde jag bättre på en gång. Helt sjukt vad det kan gå upp och ner så  FORT! lite läskigt :S och då har jag ändå tagit en concerta, dock tror jag att det kan ha varit tack vare den som jag övereagerade allt. Gillar inte concerta blir så instabil med dem :/ Ska hämta ut ritalin idag!
Puss 
Btw har nu ordnat en tid i slutet av november. Ihh snart händer det!! :D 
 

Fredde is In!

Ringde SiljaLine nyss då deras chattfunktion vägrade fungera för mig :S Igår kväll kom Fredde över, och vi åt middag, drack groggar och flippade vid chatroulette hoho (som vid gamla tider) Det lite min, Alex och Freddes grej det där. Folk är så...hmm. Men iallafall, Fredde hänger med på halloweenkryssningen också, då vi hade en plats till i hytten, kommer bli såå kul! Fett med taggad!
 
Igår gjorde jag och mamma en "latinogryta" haha bara för att jag inte vet hur det egentligen stavas, chilli co...whatever vi hällde i det mesta av vad vi hittade i skåpen, och det blev faktiskt ganska bra även om det inte ser ut som det
 
 

Flickor med ADHD och autism

Rekommenderar alla att se denna! Del 1 fokuserar mest på ADHD medan del 2 mer handlar om autism. Har själv sett första delen två gånger nu. Det komiska med mitt minne är att jag kan se en film/läsa en bok flera gånger om och varje gång är det som att jag ser/läser den första gången hoho
 
 

Det där med att starta upp projekt

och aldrig fullfölja dem är SÅ jag. Jag fick en ide för mer än ett år sedan men har fortfarande knappt börjat. Jo i fredags satt jag några timmar på kvällen och ÄNTLIGEN började. Nu har jag en del arbete att göra innan det är klart och det kommer ta lång tid. Men det måste gå! och jag ska bli klar! helst innan jag är färdigutbildad skötare.
 
Det är så mycket jag vill göra, och helst samtidigt. Plugga, jobba, ta körkort, plugga till hpprov, gå nagelutbildning, börja göra naglar, börja föreläsa, blogga mer, engagera mig inom frisk och fri, och så vidare. Det finns liksom inget rum för att strukturera upp allting. Och hur ska man orka? men samtidigt, hur ska man kunna komma till ro på kvällen och kunna somna på kvällen?
 
Jag kan vara så sjukt passiv under dagarna och inte orka någonting, och sen få värsta ideerna på kvällarna, vilket gör att man vill påbörja allting på en gång, helst igår!
 
 
 
'

5 arbetsdagar check!

Idag är det som fredag för mig! Kom hem för en stund sen och satte på pastavatten på en gång. Blir middag och mys framför partaj ikväll. Nu har jag jobbat fem dagar i rad och imorgon måste jag ta upp plugget igen! Igår efter jobbet mötte jag upp Sofia i Tcentralen och vi åkte mot Bromma för filmmys. Vi lagade middag, drack drinkar och kollade film. Älsklingen kom hem vid 00 och då kollade vi en skräckis innan vi somnade.
 

Så här är det för mig

Hittade två bilder som jag tyckte passade in otroligt bra om hur det är för oss med ADHD. Folk förstår inte hur man kan vara så glömsk som jag är, hur man kan slarva bort så saker så lätt, hur man alltid glömmer bort avtalade tider, hur hjärnan alltid går på högvarv, hur jag alltid kan vara så "stökig" och aldrig hålla ordning på saker.
 
Men även hur jag kan få så spontana, galna och roliga ideer, hur jag kan vara så kreativ och se lösningar där andra ser problem. Hur jag kan vara så "virrig" men ändå ha förmågan att tänka utanför boxen.
 
Ja du, jag fungerar inte som du. Om du ser världen såhär så ser jag den såhär (bilden nedanför)
 
 
 

Gör en vändning

Jag kommer att omformatera bloggens innehåll dem här dagarna, vilket betyder att jag kommer lägga fokus på lite andra saker än vad jag tidigare gjort. Det finns saker som jag anser är viktigare I livet och som jag vill framhäva. Jag kommer därför att lägga mer fokus på min utbildning, tidigare erfarenheter, och min livssituation på ett lite annurlunda sätt än tidigare.
 
Jag har précis blivit mentor I riksföreningen Frisk och Fri som är en brukarorganisation för folk med olika sorters ätstörningar. Jag kommer även I höst att gå en utbildning på kunskapscentrum som arrageras av Karolinska institutet och KÄTS (kunskapscentrum för ätstörningar). Jag gick deras webbaserade utbildning för någon vecka sedan men ska nu åka dit för att diskutera innehållet med andra som gått utbildningen.
 
I min föredetta blogg Carrobruden kan ni läsa om mitt liv som ätstörd under fliken anorexi. Det är idag en förgången tid och det är därför jag väljer att engagera mig som mentor. Mitt mål är att även I framtiden åka ut och föreläsa på olika platser I landet om hur det är att som tjej leva med ett neuropsykiatriskt funktionshinder samt hur det har visat sig under mitt liv.
 
Jag pluggar till psykiatriskötare som jag skrivit förut och tror att utbildningen kommer ge mig otroligt mycket kunskap om hur psykiatrin fungerar I dagens samhälle. Det jag försöker få fram är att jag kommer lägga mer fokus på liknande saker och även använda bloggen lite som ventilation. Det kommer inte bli privat, dock kommer det bli personligt.
 
Vi tjejer är alldeles för osynliga, så här vill jag göra min röst hörd!
 
 
 

Studiegrupp

Ska plugga lite med studiegruppen innan jag åker hemåt. Ska möta Navida ikväll och ta en lång promenad. Har inga sömntabletter me mig så hoppas ja kan sova inatt då jag ska upp 7.00 imorgon :/ puss




Skumma dagar

Har inte uppdaterat för att det hänt så mycket runt omkring de senaste dagarna. Men nu har det förhoppningsvis ordnat sig. Ska strax upp och möta min studiegrupp i hässelby. Det sjukt vad mycket plugg det är! Imorgon och på fredag ska jag jobba som vikarie iiih :)


RSS 2.0